flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Стрілянина в поїзді - підозрюваного взято під варту

08 квітня 2021, 13:42

В Красноградському районному суді Харківської області 07 квітня 2021 року розглянуто клопотання правоохоронних органів щодо обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою одному з військовослужбовців за фактом стрілянини в поїзді сполученням Костянтинівка-Київ, затримання якого відбулось на залізничній станції Красноград.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 296 (хуліганство) та частиною 1 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Усі обставини події з’ясовуються правоохоронними органами.

Досудовим розслідуванням встановлено, що військовослужбовець в поїзді сполученням Костянтинівка-Київ, під час його руху в адміністративних межах Красноградського району Харківської області, будучи в стані алкогольного сп’яніння, грубо порушуючи громадський порядок перебуваючи в приміщенні купе в одному із вагонів вказаного поїзду, з ввіреної йому табельної вогнепальної зброї здійснив постріли в напрямку вхідних дверей купе поїзду, при цьому на подальші зауваження очевидців з цього приводу не реагував, погрожував фізичною розправою та як наслідок рух поїзду було вимушено зупинено.

В подальшому, на вимогу працівників поліції відчинити двері купе, військовослужбовець відмовився, усвідомлюючи, що спілкується з працівниками правоохоронного органу – Національної поліції України, усно висловив обіцянку на адресу останніх погрози вбивством, а саме погрозу застосування вогнепальної зброї, яка дійсно була наявною в нього.

Слідчим суддею розглянуто клопотання правоохоронців. Дослідивши всі надані сторонами матеріали, враховуючи тяжкість вчиненого та особу підозрюваного, обрано останньому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без визначення розміру застави.

До відома: санкція частини 4 статті 296 Кримінального кодексу України передбачає покарання позбавлення волі на строк до семи років.

 

За повідомленням прес-секретаря

Красноградського районного суду