flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В одній із сільських рад на території Красноградського району сталася крадіжка

19 червня 2020, 10:28

На початку червня 2020 року в одній із сільських рад на території Красноградського району сталася крадіжка майна. Троє осіб, які підозрюються у вчиненні даної крадіжки були оперативно затримані співробітниками поліції протягом години. Дані особи прибули з іншої області на власному транспортному засобі. При огляді даного транспортного засобу співробітники  поліції вилучили викрадене майно.

Красноградський районний суд Харківської області розглянув три клопотання правоохоронних органів в рамках відповідного  кримінального провадження  про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою відносно трьох осіб, які підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст.185 КК України.

Як встановив суд, троє осіб, діючи за попередньою змовою, з єдиним прямим умислом, направленим на таємне викрадення чужого майна, по корисливим мотивам шляхом розбиття скла у вікні проникли до приміщення будівлі сільської ради, звідки таємно викрали майно, яке належить відповідній сільській раді та  зникли з місця події на автомобілі, на якому прибули.

Таким чином, своїми умисними злочинними діями, що виразились в таємному викраденні чужого майна (крадіжці), вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із проникненням до приміщення троє осіб підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України.

Дане кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років (ч. 3 ст. 185 КК України).

За результатами повного та всебічного судового розгляду відповідних клопотань, слідчій суддя  до двох підозрюваних осіб застосував запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 (шістдесят) днів, відносно  третьої підозрюваної особи застосовав  запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, строком на два місяці з носінням  електронного засобу контролю (браслет).

Ухвала щодо обрання запобіжного заходу підлягає негайному виконанню після її оголошення.

 

За повідомленням прес-секретаря

Красноградського районного суду