flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок у резонансній справі: суд виніс вирок мешканцю м. Краснограда Харківської області, який поширював інформацію про розташування Збройних Сил України та військової техніки

11 серпня 2023, 11:34

Вироком Красноградського районного суду Харківської області від 09 серпня 2023 року визнано винним та призначено покарання громадянину за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України.

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно молодого хлопця, місцевого жителя м. Краснограда Харківської області, за фактом умисного поширення інформації про розташування Збройних Сил України та військової техніки в умовах воєнного стану.

Згідно з матеріалами справи, з червня по жовтень 2022 року обвинувачений з власного акаунту за допомогою месенджерів «Viber» та «Telegram» передавав російським агентам місце розташування Збройних Сил України та військової техніки.

Суд призначив обвинуваченому покарання у виді п’яти років шість місяців позбавлення волі.

Довідково: частина 2 статті 114-2 КК України - поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

На даний час вирок не набрав законної сили, триває строк на апеляційне оскарження.

За повідомленням прес-секретаря

Красноградського районного суду